5 tips voor je Curriculum Vitae


1) Een foto?
Een foto op je C.V. heeft een positieve werking ten opzichte van de selecteur. Een C.V. met foto spreekt namelijk meer aan en zet de selecteur aan tot een aandachtige beoordeling. Een foto zorgt er tevens voor dat je uit al die inzendingen beter wordt onthouden. Uit onderzoek is gebleken dat een mens 10% onthoudt van wat men leest, en 30% van wat men ziet. Je kansen om te blijven hangen worden dus zeker vergroot.

 
Een foto op je C.V. moet wel representatief zijn. Daarom is het van belang om een goede foto te maken die een realistisch beeld geeft van wie jij bent. Het is van belang dat het in de vorm van een pasfoto gebeurd, het gaat om de gezichtsuitdrukking en niet de rest van een persoon.
 
2) De lay-out
De lay-out van een CV mag eruit springen, zolang hij maar gestructureerd, overzichtelijk en leesbaar blijft. Voorkom dat de selecteur naar antwoorden moet zoeken. Hoe meer vragen en onduidelijkheden een cv oproept, hoe kleiner de kans  dat je op gesprek mag komen.

Laat zien dat je tijd in je C.V. hebt gestoken maar overdrijf dit niet. Onderscheidende accenten in een lay-out laten je C.V opvallen zonder dat de structuur en het overzicht verloren gaan. Een C.V. met een nette duidelijke structuur zonder al te veel poespas scoort hoog onder selecteurs.
 
3) Het profiel
Onder de personalia, maar als eerste boven je werkervaring kun je een profiel van je zelf schrijven. In een profiel beschrijf je  jouw ambities  en vaardigheden zodat de selecteur een indruk van je krijgt. Maak niet de klassieke fout door hier een rits aan kwaliteiten en vaardigheden te vermelden die op bijna elke C.V. terug te vinden zijn. Beperk je tot een aantal kenmerken die jou typeren en onderbouw waarom. Vergeet  niet je ambities te melden en beperk je tot een aantal zinnen.

 
4) De lengte
Een CV moet niet pagina’s lang zijn, ondanks dat je graag toont wat je allemaal in je loopbaan  hebt bereikt en gedaan. Het liefste zien selecteurs een C.V. van twee a4’tjes. Als dit niet mogelijk is, ga dan niet proppen. Het C.V. moet overzichtelijk blijven en een derde pagina is dan een betere oplossing.

 
5) Wees eerlijk en volledig
Een C.V. zou geen vragen en/of onduidelijkheden mogen oproepen, ben dan ook eerlijk en volledig. Laat bijvoorbeeld geen gaten in je C.V., omdat je vindt dat een baan niet relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Noteer dan bijvoorbeeld alleen de naam, functietitel en lengte van het dienstverband.

 
Wees ook duidelijk over je huidige situatie. Of je dienstverband bij je laatste werkgever nog loopt of afgelopen is, moet altijd duidelijk zijn voor de selecteur. Wanneer je C.V. niet overeenkomt met de waarheid, dan zal dit in een gesprek altijd naar boven komen.

Oosterhout in Beweging zeer te spreken over Match Sportdetachering

Moniek Loeffen (directeur) "Wij zijn erg tevreden over de ondersteuning van MatchSportdetachering en het bereik wat onze vacature daarmee heeft opgeleverd. We hebben nog niet eerder meegemaakt dat we zoveel reacties ontvingen op een vacature. Dit waren er ruim 130 in amper 2 weken tijd!
Inmiddels hebben we enkele kandidaten uitgenodigd om een gymles te komen geven. Morgen hebben we een tweede (afrondend) gesprek met de best overgebleven kandidaat. Ik kan Match Sportdetachering van harte aanbevelen"